Please enable JS

SEO-migratie

SEO voor een nieuwe website: verlies geen verkeer

Veel bedrijven verliezen veel van het verkeer op hun website bij de overgang naar een nieuwe website of de herstructurering van hun huidige website. Dat is funest voor je vindbaarheid, terwijl je daar waarschijnlijk al veel tijd en energie in hebt gestoken. Daarnaast is het ook onnodig, want met een gedegen SEO-migratie verlies je geen verkeer.

Wat doe ik?

Het is een onderwerp waar bij veel bedrijven pas aandacht voor is als het te laat is: SEO-migratie. Ze beseffen zich niet dat hun vindbaarheid wordt aangetast als een nieuwe website ineens een andere structuur, andere URL’s en andere inhoud op de pagina’s heeft.

Bij een SEO-migratie adviseer ik je hoe we je nieuwe website of nieuwe sitestructuur zo kunnen inrichten dat je geen organisch verkeer verliest en je positie in de zoekresultaten intact blijft.

Er zijn verschillende soorten SEO-migraties. Ik kan ondersteunen bij het redesign van een website, een nieuwe structuur, het verhuizen van domein en meer. Met een nauwkeurig stappenplan verloopt elke verhuizing vlekkeloos.

Werkwijze

Mijn advies heeft het meeste zin als je me in een vroeg stadium aanhaakt. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden die je nieuwe website biedt en bespreken we je wensen. Verder richt mijn advies zich op de volgende punten:

  • Opnieuw ontdekken: zoekmachines moeten nieuwe URL’s goed kunnen vinden en snappen dat bepaalde URL’s verhuisd zijn.
  • Nieuwe content: een nieuwe website is een uitgelezen kans om je content op te frissen. We implementeren wijzigingen die zoekmachines helpen die content te interpreteren.
  • Monitoring: voor, tijdens en na de livegang hou ik nauwkeurig in de gaten hoe het gaat met de zichtbaarheid van de website en zoektermen.
  • Bijsturen: ook als de migratie al in gang is gezet, doe ik dingen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat krijg jij?

We hebben veel contact rond de livegang, want dat is het spannendste moment. Ik hou je op de hoogte van de veranderingen en zaken die er spelen. Dat zorgt ervoor dat jij straks een nieuwe of opnieuw gestructureerde website hebt, die nog even populair is bij zoekmachines als daarvoor.

Contact opnemen

Sta jij op het punt een nieuwe website te publiceren of de structuur van je huidige website aan te passen? En ben je bang dat dat je veel organisch verkeer kost? Neem dan contact met me op.

Ook als het leed al geschied is en je een duidelijke daling van het organische verkeer ziet!