Please enable JS

Technische SEO

De fundering van je vindbaarheid

Google en andere zoekmachines gebruiken crawlers om je website op waarde te schatten. Hoewel ze gevoed worden door hele slimme algoritmes, zijn het in de basis vrij simpele dingen. Dus moet je ze goed de weg wijzen op je website, anders gaat het ten koste van de vindbaarheid van je website. Na mijn technische SEO-check weet je precies wat je kunt verbeteren aan de fundering van je website.

Wat doe ik?

Ik doe wat je webbouwer mogelijk vergeten is. Webbouwers hebben namelijk lang niet altijd oog voor zoekmachineoptimalisatie. Terwijl de basis voor een goed scorende website al bij het bouwen gelegd wordt. Ik kijk naar de technische aspecten van je website en controleer of ze voldoen op het gebied van SEO.

Een groot probleem dat ik op technisch gebied tegenkom, is de snelheid van een website. Daarom is dat een belangrijk aandachtspunt in mijn technische SEO-analyse. Ook is het tegenwoordig erg belangrijk dat een website goed te bekijken is op allerlei mobiele apparaten, dus daar kijk ik ook naar.

Om een lang verhaal kort te maken: ik kijk naar zo’n 50 technische punten waarop we je website kunnen verbeteren. Na afloop krijg je een duidelijk rapport, zodat je weet wat je kunt, of misschien wel moet, verbeteren.

Werkwijze

Er zijn een aantal punten die ik sowieso in mijn technische SEO-check meeneem:

  • Crawlbaarheid van de pagina’s: zijn alle relevante pagina’s te vinden door de crawlers? Je hebt hiervoor onder andere een goede sitemap nodig en het robots.txt-bestand moet in orde zijn. Ook kijken we naar redirects en eventuele 404’s.
  • Indexeerbaarheid van de content: je kunt de content op je website op allerlei manieren lekker ‘leesbaar’ maken voor de crawlbots. Ik check of dat het geval is.
  • Het gebruik van structured data: dat is een manier om bepaalde content te typeren voor de bots. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonnummer. Een verzameling cijfers is voor een crawlbot niet automatisch een telefoonnummer. Met structured data wel.

Nadat ik deze en meer punten heb bekeken, krijg jij een SEO-checklist. Ik vertel je ook welke punten potentieel het meest opleveren, zodat je weet waar je moet beginnen.

Contact opnemen

Ontdekken hoe het met de technische SEO-kenmerken van jouw website staat? Neem dan contact met me op! Ook als je er eerst iets meer over wilt weten, want ik vertel er heel graag over.